Miinuli kävi röntgenissä tarkistuksessa. Neiti kun on kasvanut aivan liian nopeasti. Painoa oli 22,4 ja korkeutta tollaiset 53 cm. Kun ikää on vasta 4,5kk on nuo lukemat aivan liian isot. Se sai säikähtämään kun neiti venähti viikossa about 5cm. Kun sitten on himpun epäpuhdas toisesta etusestaan, oli syytä kuvauttaa. Miinan etutassut on aivan suorat liikkeessä, mutta istuessa levittää toista himppu ulos. Takajalat sojoittaa sinne tänne, koipeliini kun on.

Kuvauksissa neiti käyttäyty todella hienosti. Kuva otettiin toisesta etujalasta ja katsottiin että miltä näyttää kasvurajat. Kaikki oli ok, mutta vaarana on, että vahvalla ruoalla kasvuraja umpeutuu liian äkkiä, ja jalat rupeavat kääntymään ulos.

Skuti käski koiran ankaralle dietille, eli nappulat minimiin, pottumuusia ja mahaa mahan täytteeksi, jotta saataisiin kasvu minimiin. Skuti sanoi myös, että RC gian on ollut oikea ruoka, mutta sen määrää pitäisi vähentää ainakin puoleen.

Miina on syönyt 200g eli noin 5dl nappuja kahdesti päivässä, eli ohjeen mukaan. Kun eka kerran huomasin epäpuhtauden, tiputin naput 200g=5 dl. Lisäksi on saanut lihaa ja luita.

Proteiinihan ei vaikuta koiran kasvunopeuteen vaan enemmänkin energiamäärä, ja kivennäis yms määrät. Näin ainakin on minulle kerrottu, ja kuulemma se on tieteellisestikkin todistettu. Täytynee etsiä tuokin tutkimus, mutta koska Norma kasvoi puhtaalla barffilla todella tasaisesti, ja usea jättirodun kasvattaja barffaa koiransa, uskon että tuo väittämä pitää paikkansa.

Miina on aina ollut hoikka, nyt siitä tulee laiha. Katsotaan, kuinka meitin käy. pahimmassa tapauksessa jos kasvuraja menee umpeen, jalat joudutaan leikkelemään.