Booooring... Naksuttelin Miinalle ja namilla kyllä tekee, kun houkuttelee, mutta on jotenkin niin hidas...Miina osaa ainoastaan käskyn "istu" kaikki muut pitää houkutella namilla. Nyt täytyy ottaa itseä niskasta kiinni ja aktivoitua. Palkkakin on liian huono, kun ei itsenäisesti tarjoa mitään, kokeillaan nakkeja. Lelulla leikkiminen on jo vähän parempaa, mutta ei vieläkään kummosta. Viettiä tuolla on, vaikka muille jakaa, mutta kun terävyys puuttuu, tunnen itseni niin kädettömäksi...ja Miinan hitaaksi. Kyllä se tästä, huomenna meen hallille treenaan.

Norma voi hyvin, samoten ipanat. Frouva on käynyt lenksuilla jo, ruvetaan laittamaan fittiin kuntoon. Naksuttelin Normalle, ja ah, se kun vastaa niin nopsasti käskyihin, kuin bortsu konsanaan. Tosin ei voi kauaa tehdä, kun pennut kutsuu. odotan innolla että pääsen molempien koirien kanssa traanaamaan..

Norman karva on karkea nyt, mutta kiiltää. Kohta varmaan rupeaa ajamaan sitä pois. Miinan karva pitenee ja pitenee, onneksi ei ole kauhian kikkura. Tassukarvoja leikkelin pienemmiksi eilen, että pysyy pystyssä. Kira harjoitteli seisomista, kohta mennään mätsäriin harjoittelemaan olemista. Miina tykkää kovasti ihmisistä, joten ei varmaan kovin hyvin tule pärjäämään, kun häiriötä on paljon. Mutta siksihän sinne mennään, harjoittelemaan olemista ja esittämistä.

Miinaa yritetään opettaa naksulla seisomaan ilman että nostetaan pannasta, ns. roikotetaan. Mielestäni bernin pitää osata seista ryhdikkäänä, ilman että ketjulla kannatetaan. Ei ihan helppoa, mutta junnuhandlereissa ehdottomasti tärkeätä. Muutenkaan Miinaa ei tulla parturoimaan eikä erikoisemmin asettelemaan, saa olla tommoinen luonnonlapsi. Kyllä se tuomari rakenteen tuntee, ilman parturointiakin. Liikkumiseen tullaan panostamaan kehässä. miina nyt ei ole mikään näyttelyversio, joten jos eri:n joskus saa, olen tyytyväinen:)