Päiviteellään tännekkin kuulumisia. Pennut ovat kasvaneet kovasti, ja painavat 2,5-3 kg. Ne elävät jo päivät meidän keskellä, lauman jäseninä. Henrik on kotona, joten aktiviteettia riittää päivän askareita seuratessa. Penskat leikkivät leluilla, repivät ja purevat varpaita, jos pääsevät isku etäisyydelle. Ruokahalu on pohjaton ja ihmisistä tykkäävät kovasti. aina kun vieraita tulee, pennut tulevat häntä heiluen moikkaamaan.

Chopper alias Hakki on luonteeltaan vahva jätkä. Se ei pillastu asioista, vaan ottaa ne silleen kuin ne tulevat. Kun Hakki päättää jotain, se toteuttaa sen myös. Motto on totisesti " MINÄ" Hakki leikkii Miinan hännällä, hyökkii karvojen kimppuun ja on Jätkä:) Chilli on oman onnensa kuningas. Chilliä joutuu aina etsimään, ja se löytyy kummallisista paikoista, hyvin itsenäinen jätkä. Chilli on vilkas ja leikkisä poika, joka tulee vaatimaan tekemistä. Tämä poika on ketterä ja nopsa liikkeissään. Siina tyttö on rauhallinen ja ystävällinen. Se ei hermostu pienistä. Parasta on kun voi mennä jonkun syliin ja sieltä katsella maalimaa. Kun Siina hermostuu, pojat saavat varoa, sillä tyttö antaa kyytiä! Siina pitää vinkuleluista ja Miinan kanssa leikkimisestä.

Miina on ollut USKOMATON! Se on vasta puolivuotias, ja hoitaa tätinä Norman kanssa pentuja yhdessä. Uskomatonta että noin nuori koira malttaa mielensä pentujen kanssa. Miinan kanssa käytiin Sveitsinpaimenkoirien treenissä kattelemassa, ja samalla vahvistui päätös, että Miinan koutulus ja huolto siirtyy Henrikille. Miina on PAPAN oma mussu, ja turhaan minä ressaan itseäni, kun se selvästi on Henrikin koira. Hän lupasi kouluttaa Miinan, joten nyt ei tarvitse mennä yksin kentälle:) ja leiritkin voimme tehdä yhdessä. Henrik on kouluttanut koiria kotikoiriksi, on aika astua askel eteenpäin ja kouluttaa koira ns"PK" tasolle, sekä tutustua jäljen ihmeelliseen mailmaan. Ja koska Miinaa on otettu meille kotikoiraksi ja harrastuskaveriksi ei tuloksilla ja tavotteilla ole väliä. Miinaa ei todennäköisesti tulla käyttämään jalostukseen, koska aikomukseni ei ole kasvattaa bernejä, niin Hena saa siitä loistavan vetokoiran seuraamaan Timin jalanjälkiä tässä lajissa. vetotavarat on jo odottamassa, kunhan nyt koira kasvaa:)

Vähän kirvelee tuo koiran siirto, Miinan upean nenän takia, mutta minkäs teet, koira itse valitsi:) Mulla siis jää aikaa Normalle enemmän, josko vaikka joskus saatais tulos, edes se BH. Skeptinen kyllä olen. Koirasta on vaikka mihin, aina vaan hajoaa joku paikka multa, tai koira teloo itseään. Noh, tällä kaudella ei ole väliä, Norma on lihaskunnoltaan 0 ja minä myös. Kunnon kohotusta hissukseen, fillarilenkkejä, perustottista ja jäljelle luodaan rutiini nostamalla ajomäärät isoiksi ( toivottavasti).