Norma on palautunut ulkomaan reissultaan, tuloksena oli EEW-09, EE CH ja LV CH.

Koirat kävivät tänään eläinlääkärillä, Ania sai loput rokotteet ja kaikki saivat ivomec-piikin, jotta saamme nenäpunkit häädettyä Normalta. Normalle ei tehoa Stronghold, vaan ainoastaan Advocate, joka on suht kallista laittaa kolmelle * kolme, joten piikki tulee halvemmaksi.

Kotona sitten alettiin normaalit rutiinit. Norma tekee tottista, ja hinkataan tarkemmaksi käännöksiä ja muita pikkujuttuja. Metsäjäljelle mennään hiukka myöhemmin, kun punkit on saatu häädettyä. Tottis on hyvää, nyt opettelemme tiettyjä rutiineja ja kaavioita ilman että vietti tippuu yhtään.

Miina on vaan ulkoilemassa, välillä tehdään helppoa tottista. Miina vaikuttaa olevan jaloistaan ok, mutta varovaisia ollaan silti.

Ania pikkuinen ( 16 vk) tekee peltojälkeä, joka sujuu hyvin. Jäljen pituus on noin 50-100 m ja namitettu joka askeleelle. Kun pitkä jälki on tehty, rupeamme tekemään tyhjiä, pikkuhilojaa. Anialla on loistonenä, ja se oppii nopeasti. Vauhtia on hivenen liikaa, johtuen siitä että pitää nurtsijälkeä helpohkona. Kun vaikeutuu maastonvaihdoksena tai muutoin, on tarkempi ja hidastaa vauhtia.

Lemmy ja Hakki pojat voivat hienosti uusissa kodeissaan, ovat oppineet paljon uusia asioita ja ovat kovin ihmisystävällisiä ja rohkeita. Eli kaikki hyvin. Kaikki sosialistaminen on tehty alusta alkaen hienosti, ja sen pojista huomaa. On todella tärkeätä että appe sosialistetaan ennen 16 viikkoa kunnolla, eikä vain kotona, vaan nimenomaan muualla, vieraille ihmisille ja paikoille! Siina alias Nelli tyttö taasen on kaikkea muuta, ja kovasti sen kanssa saadaan tehdä töitä, jotta siitä tulee edes suht. normi appe. 

Ajatuksissa on astuttaa kenties Norma, kenties liisaan nartun muualta. Tekisi mieli kovasti jättää appe kotiin seuraavasta pentueesta. Mutta totuus on, että kun on jo nyt kaksi treenattavaa koiraa, ei aika riitä. Katsellaan nyt, hitaasti hyvä tulee:)